Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Locatie A. Mauvestraat

In locatie A. Mauvestraat kan op twee manieren gewoond worden. Zowel de appartementen als de studio’s zijn aangepast op langdurige bewoning en levensbestendig gebouwd.

De appartementen

In de appartementen woont men met 24 uur per dag ondersteuning op passende afstand.

De appartementen hebben de voordeur aan een open galerij, zijn rolstoeltoegankelijk en voorzien van brede deuren. In elk appartement is een woonkamer met een moderne keuken, slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een aparte ruimte voor was- en droogapparaten. De appartementen hebben toegang tot een balkon of een tuin.

Er zijn zestien appartementen.

De studio's

In de veertien studio's woont men met 24 uur per dag ondersteuning in de directe nabijheid.

De studio’s hebben inpandige voordeuren aan een centrale hal. Er zijn brede deuren en de studio's zijn rolstoeltoegankelijk. De studio bestaat uit een zit-slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een eenvoudige keuken.

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van een gemeenschappelijke zorgbadkamer met douche en bad en er zijn twee inloopruimtes die aan de tuin grenzen.

De locatie is gelegen aan een doodlopende straat in een rustige wijk. Er zijn veel mogelijkheden in de nabije omgeving, zoals:

  • dagbesteding bij dagcentra;
  • een park dat grenst aan het wooncomplex;
  • het centrum van Schagen op 5 minuten lopen;
  • Sportvelden en sportaccommodaties op loopafstand;
  • Station Schagen.


Locaties van De Waerden in de buurt

Op loopafstand van de locatie aan de A. Mauvestraat staat locatie Regioplein.

De locatie heeft een ervaren team en is afgestemd op de behoeftes van zowel de jonge als de oudere cliënt. Naast professionele begeleiders worden, indien nodig, ook vrijwilligers en maatjes aangetrokken voor extra activiteiten.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Schagen.

Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: